layer

Zamów na miejscu

Zapraszamy do naszego lokalu przy ulicy Jedności Narodowej 62 we Wrocławiu.

Odbierz zamówienie w domu (Już wkrótce!)

Jeśli wolisz jedzenie w domowym zaciszu, dowieziemy pizze do Twojego domu czy mieszkania. Opcja dostępna już wkrótce!

Wyjątkowa receptura

Lekkie, grube ciasto, chrupiące krawędzie, i sos kładziony na wierzchu czynią naszą pizzę jedyną w swoim rodzaju i inną od wszystkich.

layer

Nasze wyjątkowe ciasto

Chrupiące i puszyste

Dostępne jest w dwóch wariantach: cała blacha pizzy 28 x 24 cm lub na kawałki. Spróbuj sam który sposób jedzenia naszej pizzy odpowiada Ci najbardziej.

Gorąca w Twoim domu

Zamów przez telefon

Dostarczamy naszą pizzę w rejonie Wrocławia. Zadzwoń do nas i poznaj koszty i czas dostawy.

+48 531 511 545

Zarezerwuj stolik

chef-bg

Nasi najlepsi pizzerzy

Co mówią o nas klienci?

Opinie naszych klientów

customer

Pizza rodem z Detroit

O naszej pizzy

Początki pizzy w stylu Detroit ściśle wiążą się z powstaniem baru Buddy's Rendevouz w 1946 roku znanego później jako Buddy's Pizza. Właściciel tej rodzinnej restauracji z Detroit, Gus Guerra razem z jedną ze swoich pracownic, Concettą "Connie" Piccinato jako pierwsi wypiekają pizzę, która niewiele później stanie się legendarnym produktem z Detroit.

Pizza w stylu Detroit swój prostokątny kształt zawdzięcza pieczeniu w blaszkach, które początkowo wcale nie służyły do wypieków. Charakterystyczne blachy z błękitnej stali używano jako tac na części samochodowe w zdominowanym przez przemysł motoryzacyjny Detroit.

Zaskakująca może wydawać się kolejność układania składników na pizzy z Detroit. Najpierw kładziono pepperoni, potem ser, a na samą górę sos pomidorowy. Stąd nazwa red top, określająca taką technikę dodawania sosu.

Ciasto pizzy z Detroit jest grube i charakteryzuje się wysoką hydratacją. Krawędzie pizzy są chrupiące i wieńczy je serowa korona (crust) powstała w wyniku karmelizacji sera.
Dzięki specjalnemu procesowi fermentacji ciasta pizza z Detroit jest lekka dla żołądka mimo swojej tłustej struktury, będącej wynikiem dodania do ciasta oliwy z oliwek.

Dowiedz się więcej

Ciasto w DSP jest grube i charakteryzuje się wysoką hydratacją. Dzięki procesowi fermentacji jest lekkie dla żołądka. Swój złocisty kolor zawdzięcza dodatkowi oliwy z oliwek.

Red Top to technika dodawania sosu pomidorowego na sam wierzch pizzy.

Frico Crust to chrupiąca serowa korona wieńcząca brzegi pizzy, powstała w wyniku karmelizacji sera.

DSP wypieka się w prostokątnych blaszkach, których kiedyś używano jako tac na części samochodowe w zdominowanym przez przemysł motoryzacyjny Detroit.

Dowiedz się więcej na naszym blogu

Najnowsze wpisy